2024 m. birželio 12 d., trečiadienis

Tillandsia (Tilandsijos)

Tilandsijos, kitaip dar vadinamos oro augalais, yra populiarios dėl savo unikalios išvaizdos ir minimalių priežiūros reikalavimų.

 Šie augalai klesti ryškioje, netiesioginėje šviesoje. Jie gali būti dedami prie lango arba po specialiomis lempomis. Patartina vengti tiesioginių saulės spindulių, ypač karščiausiomis dienomis. Tilandsijos yra epifitai, o tai reiškia, kad jos sugeria vandenį ir maistines medžiagas per savo lapus. Tilandsijas rekomenduojama 2–3 kartus per savaitę apipurkšti vandeniu arba kartą per savaitę mirkyti vandenyje apie 20–30 minučių. Po laistymo būtina nusausinti vandens perteklių, kad išvengtumėte puvimo. Norint išvengti puvimo, taip pat būtina užtikrinti gerą oro cirkuliaciją. Tilandsijas patartina saugoti nuo didelio šalčio ar karščio. Tilandsijas rekomenduojama tręšti kartą per mėnesį, laistymo metu į vandenį įpilant specialių trąšų, skirtų tilandsijoms. Visiškai normalu, kad apatiniai tilandsijų lapai miršta augalui augant. Sudžiūvusius lapus reikia atsargiai pašalinti, kad būtų išlaikyta graži augalo išvaizda.


Tilandsijos gali būti tvirtinamos prie medienos, nes natūralioje gamtoje jos auga ant medžių. Taip pat, tilandsijos puikiai atrodo terariumuose arba įvairiuose stikliniuose induose.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą